Kan du også godt lide meget fokus på heste velfærd og et fantastisk sammenhold mellem ryttere? Kig forbi Stengaard og se hvad vi kan tilbyde din hest og dig.

Centralt placeret 7 km fra Århus C, hvorfra linje 3A har endestation 600 m fra gården. Linje 14 holder 300 meter længere væk.

Vi har plads til 23 heste, hvor 18 af dem går på vores kæmpe græsfold og de resterende 5 går på vores vandrefold. Som det er lige nu på den store fold kommer 15 af hestene i boks og de andre 3 bliver ude i løsdriften. Begge folde er blandet hopper og vallakker.
Men her i vinteren 2021, begynder vores længe ventet projekt, nemlig at lave en kæmpe løsdrift, så vi kan tilbyde de bedste rammer for alle hestene, som er det absolut vigtigste for os ❤
Men indtil da.. Så prioriterer vi LANG foldtid, dvs. 16-20 timer PÅ fold, alt efter vind og vejr og om de vil ind eller ej. Jeg står gerne op om natten for at lukke dem ud, så de kan have mest mulig tid ude ❤
De har altid læ i form af masser af træer, bakker og skur på folden.

Alle hestene har adgang til stråfoder døgnet rundt, 365 dage om året. På vandrefolden får de hø og på græsfolden får de tørt wrap. Vi går ikke på kompromis med kvaliteten, så derfor heller ingen frøgræs og vi får også lavet analyser på vores stråfoder, så vi kan sikre os at det er hestevenligt. De får også godt byghalm/havrehalm på folden, primært til at putte i, men da de også spiser lidt af det, har vi også analyse på det.
Da de alle får ad libitum og har næsten en høstation pr. hest, er der heller ingen kamp om maden ❤
De har altid rent vand på foldene. Baljerne bliver gjort rene inden hver påfyldning, flere gange hver uge, så der ikke kommer alger i vandet. Om vinteren har hestene frostsikrede baljer på foldene.
På den store fold har hestene også flere vandhuller, hvor de både drikker og køler sig om sommeren. Der er altid flow i vandet, så der ikke opstår alger, så det er sikkert for hestene at drikke af.

Hestene plejer at komme på døgnfold hver sommer, hvor de selvfølgelig stadig har adgang til vand og hø/wrap. Der får de deres krybbefoder i hver deres foderbås 1 gang dagligt. Det fungerer rigtig godt, da de ikke generer hindanden og der er en fantastisk ro på selvom nogen får 100 g og andre 1 kg. Dem der er hurtige stiller sig til at sove imens resten spiser færdigt ❤ Når løsdriften bliver færdig, vil de fortsætte med at få mad i båsene.

Alle heste er i de bedste hænder og tilses mange gange dagligt! Ja faktisk både dag og nat. De bliver behandlet som var de mine egne og jeg står også gerne op om natten hvis der skulle være det ene eller andet med en hest ❤ så du kan være helt tryg ved at overlade din hest her, uanset om du kommer sjældent eller hver dag 🙏
Vi har kun fuldpas, både for at sikre os at der ikke sker misforståelser mellem nogen, og derved opstår fejl. Og for at der kan være mest muligt ro omkring hestene når der skal fodres, lukkes ind/ud osv.

Vi råder over 25 tønder land, hvor foldene består at kuperet terræn, med både lave og stejle bakker. Der er mange forskellige sunde buske, træer og urter bla. Hvidtjørn, hyben, ask, kamille, pil, brombær, cikorie, humle, marietidsel, brændenælder, kællingetand, birk, mælkebøtte og meget mere. Vi har derudover sået en lavfruktan græsblanding helt uden rajgræs, men bestående af vilde græsser, heriblandt timothe og rødsvingel.
Vi er meget bevidste om alle planterne på folden og går foldene igennem flere gange i løbet af året, for om der skulle dukke noget op hestene ikke kan tåle.
De få steder der kommer mudder (ved hø, vand, foran løsdrifterne og leddene), der har vi muddersikret med spalter.

Vi har lavet en vandrefold til alle de mest udfordrede heste, med f.eks. ppid, ems, dårligt tarmsystem m.m, for at prøve at tilfredsstille deres behov, i stedet for en almindelig kedelig jordfold.
Vandrefolden består af 800 m spor, plus hvile/spise områder. 2 løsdrifter med bund af træpiller og spåner. Den er lavet således de slet ikke kan se fra den ene ende til den anden, så de bliver motiveret til at vandre rundt og se hvad der sker de andre steder. Folden er kuperet og de har flere bunker de kan gå op på, samt halv store sten rundt omkring, så de virkelig lærer at flytte deres ben. Der ligger også træstammer omkring på sporet, som de ofte suser over. Udover alle træerne de har på folden, får de også sunde grene ind de kan gå og pille i, for at aktivere dem mere.

Af faciliteter har vi opvarmet sadelrum, hvor der er ophæng til sadeler og trenser m.m. derudover hænger dæknerne på gange, så de kan hænge frit og ikke skal foldes sammen når de er beskidte.
Vi har en hyggelig lille rytterstue hvor man kan købe snacks og drikkevarer, læse et blad eller bare hygge sig og slappe af.
Så har vi en 20x40m sandbane med lys, hvor der også hører bomme og støtter med til.
En 70x70m græsspringbane med fine nye spring.
En 20x20 m roundpen, som lige har fået ny bund, der hører også bomme med hertil.
Lille terrænbane med 8 naturspring.
Egen ridesti, som fører direkte hen til det nye skov som naturstyrelsen er ved at lave.
Agillitybane med mange forskellige forhindringer, så som traktordæk de skal gå op på, vandgrav, en bro m.m. Vi arbejder på at lave endnu flere.
Vi har gode turmuligheder uanset om man er til korte eller lange ture. Man kan ride i søen i baghaven, hvor hesten kan blive kølet ned. True skov kan man skridte til på en lille halv time, uden at komme ret meget på vejen, men i stedet igennem Tilst bypark, hvor der også er mange gode stier. Rider man i den anden retning, kommer man direkte hen til det nye geding skov, som naturstyrrelsen begyndte at etablere i starten af 2021, hvor de allerede har lavet mange gode stier.

Vi tager ormeprøve på alle hestene 2x om året, forår og efterår. Viser det sig at de har orm af den ene eller anden slags, så sørger vi også for at de får ormekur, så alle kommer i behandling samme tid.

Træning og ridning af hestene foregår på hestens præmisseer. Vi vil ikke se indspændinger, stramme næsebånd, ridning bag lod og tvang. Med det sagt, så har vi plads til alle discipliner, dressur, spring, millitary, western osv. Blot man træner med måde. Vi har jævnligt BBH underviser ude Sarah Gerding ude, hvor man nemt kan skrive sig på listen når man kan.

Vi siger sjældent nej til noget og står altid klar med en hjælpende hånd, uanset om det er træning af hesten, hjælp til smed, foderplan, traileren der er i stykker, dækken på eller af eller hvad det nu kan være.
Vi har et rigtig dejligt sammenhold her, både mennesker og heste og forventer at alle bidrager til at det er rart at være her. Vi holder også flere arrangementer både med og uden hest ❤

Er du kommet igennem denne lange roman og alligevel har nogle spørgsmål, så er du velkommen til et uforpligtende besøg, besøge vores facebookside, sende en sms eller give et opkald.

Amalie og Thure 28764008, amalie.brauner@live.dk